Cake Pops Καρύδας

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έξυπνος τρόπος να επισκεφθείς την κολλητή σου για τα… χρόνια πολλά! Είναι τόσο νόστιμα που όλοι θα πάθουν “πλάκα” με τη γεύση, αλλά και την εμφάνισή τους! 

Συστατικά

  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 180γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την επικάλθψη – 150 γρ. Σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Τριμμένη καρύδα
  • Ζαχαρόπαστα σε διάφορα σχέδια για το ντεκόρ
  • Lollipop Sticks (ξυλάκια για να βάλεις τα cake pops)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C
  • Βουτύρωσε και αλεύρωσε ελαφρά ένα ταψάκι για κέικ διαμέτρου 25 εκατοστών
  • Χτύπησε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και πρόσθεσε τη βανίλια
  • Συμπλήρωσε τα αυγά ένα, ένα ανακτεύοντας καλά. Πρόσθεσε τη μισή ποτότητα το αλεύρι και γάλα και ανακάτεψε να ενσωματωθεί
  • Κάνε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά και γύρισε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήσε για 45 περίπου λεπτά. Άφησε να κρυώσει και ξεφόρμαρε
  • Στο μεταξύ φτιάξε το γλάσο χυπώντας το βούτυρο με το τυρί κρέμα και ενσωματώνοντας αργά, αργά τη ζάχαρη. Στο τέλος πρόσθεσε και τη βανίλια
  • Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Τρίψε το κέικ σε ένα μεγάλο μπολ. Πάρε μία, μία κουταλιά από από το γλάσο και ανάμειξέ την με το κέικ
  • Συνέχισε την ίδια διασικασία προσθέτοντας μία, μία κουταλιά ώστε να πάρεις ένα πιο απαλό μείγμα που πλάθεται
  • Τύλιξε το μείγμα σε μπάλα με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει κι άλλο
  • Βάλε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και λιώσε καλά, κράτησ υγρή σε μπολάκι. Σε άλλο βάλε την καρύδα
  • Πλάσε τη ζύμη σε μπαλάκια επάνω στα ξυλάκια και βύθισε ένα, ένα στη σοκολάτα. Στη συνέχεια πέρασε το cake pop από την καρύδα
  • Κάνε το ίδιο με όλα και άφησε για 10 λεπτά να στεγνώσουν. Μπορείς να στολίσεις με ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα και σε σχέδια που σου αρέσουν

Tip


Read More

And More