Crumble μήλου με blackberry

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανή επικάλυψη σε ολόγλυκο καραμελωμένο μήλο! Είναι φορές που χωρίς καθόλου κόπο δημιουργεί θαύματα. Απλά τρίβεις το αλεύρι με το βούτυρο και τη ζάχαρη ανάμεσα στα δάχτυλά σου, το “φρυγανίζεις” και έχεις ένα υπέροχο topping για την ελαφριά κομπόστα από φρούτα!

Συστατικά

  • Για το τραγανό topping – 120 γρ. αλεύρι
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ – 300γρ. κόκκινα μήλα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 115 γρ. blackberries
  • Λίγη κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC
  • Πρόσθεσε το αλεύρι με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και από πάνω το βούτυρο, τρίβοντας με τα χέρια σου να γίνει σαν… ψίχουλα. Μην το παρακάνεις στο ζύμωμα
  • Άπλωσε το μείγμα σε λαδόκολλα και σε λαμαρίνα και ψήσε στο φούρνο να πάρει χρώμα για περίπου 15 λεπτά
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τα φούτα σου. Καθάρισε τα μήλα και κόψε σε ζαράκια
  • Βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο κατσαρολάκι να λιώσουν μαζί. Άφησε να καραμελώσει για 2-3 λεπτά και πρόσθεσε το μήλο
  • Αφού γυρίσεις λίγο το μήλο στην καραμέλα πρόσθεσε τα blackberries και κανέλα και συνέχισε το απαλό ανακάτεμα
  • Σκέπασε και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να ψηθεί στη ζεστή κατσαρόλα για λίγα λεπτά
  • Ρίξε λίγο από το μείγμα με τα φρούτα στο κάτω μέρος ενός μπολ και από πάνω το τραγανό crumble. Μπορείς να ζεστάνεις σε φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά
  • Σέρβιρε ζεστό

Tip

Μπορείς να σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό. Υπολόγισε όμως πως έτσι οι θερμίδες ανεβαίνουν...

Read More

And More