Γλυκά από την Δανία, με κανέλα και τυρί κρέμα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ιδανικά για σνακ στη δουλειά.

Συστατικά

  • Σπρέι μαγειρέματος     
  • 225 g τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • ¼ φλιτζάνι  ζάχαρη, συν 1 κουταλιά της σούπας χωρισμένη στα δυο (50 γραμμάρια)     
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, χωρισμένα     
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας     
  • 495 g έτοιμο φύλλο ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για το γλάσο

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (60 g)     
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακάτεψε το τυρί κρέμα, το ¼ της κούπας ζάχαρη, το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, και τη βανίλια μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Μετέφερε το μείγμα με την κρέμα τυριού σε πλαστική σακούλα με μεγάλη στρογγυλή άκρη.
  • Άνοιξε τη ζύμη μέχρι να είναι πάχους ½ cm. Άπλωσε το μείγμα της κρέμας τυριού κατά μήκος της μιας μικρής πλευράς του φύλλου ζαχαροπλαστικής, στη συνέχεια τύληξε μέχρι να σφραγιστεί.
  • Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να κόψεις κατά μήκος της άκρης για να δημιουργηθεί ένα ρολό. Επανάλαβε τρεις φορές ή έως ότου χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η ζύμη.
  • Ξεκίνα να περιστρέφεις το πρώτο ρολό για να δημιουργήσεις ένα σχήμα στρόβιλου. Συνέχισε να τυλίγεις και να σφραγίζεις όλα τα κομμάτια μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C και ψέκασε μια φόρμα κέικ με το σπρέι μαγειρέματος. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και μετάφερε τα γλυκά σου στη φόρμα.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα. Με μια βούρτσα πέρνα το μείγμα βουτύρου πάνω από τη ζύμη.
  • Ψήσε για 35-40 λεπτά.
  • Για το γλάσο: σε ένα μπολάκι, ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  • Ρίξε το γλάσο πάνω από τα γλυκά σου και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164