Εύκολη πίτα με καραμελωμένες φράουλες

1 ώρα 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Καλοκαιρινή πίτα κουρού με γέμιση από ζουμερές φράουλες

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζύμη κουρού
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού
  • 1,5 kg φράουλες στα τέσσερα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ. corn flour
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη με το αλεύρη και ξεδίπλωσε με προσοχή τη ζύμη.
  • Από το κέντρο και προς τα έξω, άνοιξε με τον πλάστη τη ζύμη σε κυκλικό σχήμα περίπου 40 cm.
  • Ρόλαρε τη ζύμη στον πλάστη και μετάφερέ τη σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ή ταψί με διάμετρο 25 cm.
  • Άφησε το σκεύος με τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τον κρόκο με μια κουταλιά νερό και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κόψε τις φράουλες στα τέσσερα και ανακάτεψέ τες με τη ζάχαρη, το corn flour και το αλάτι, μέχρι να διαλυθεί το corn flour.
  • Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τη ζύμη, τύλιξε ελαφρώς το γύρισμα της ζύμης πάνω από τις φράουλες και άλειψε με το μείγμα κρόκου.
  • Ψήσε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και άφησε την πίτα σε μια σχάρα να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν σερβίρεις.

Read More

And More