Εύκολο επιδόρπιο με πεπόνι, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι γλυκό και αλμυρό παράλληλα, έχει καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και μπορείς να το φας και σαν πρωινό και σαν εύκολο γλυκό!

Συστατικά

  • Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
  • μισό φλιτζ. ζάχαρη
  • μια πρέζα τριμμένο κάρδαμο
  • λίγο μαγειρικό σπρέι
  • 1/4 φλιτζ. φυστίκια Αιγίνης χωρίς αλάτι, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σούπας σουσάμι
  • λίγο χονδρό αλάτι
  • Για το γλυκό
  • 2 κ.σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1/4 κ.γλυκού ροδόνερο
  • 1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 πεπόνι μέτριο, καθαρισμένο και κομμέο σε φέτες
  • λίγο αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τους ξηρούς καρπούς: Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε τη ζάχαρη, το κάρδαμο και 1/4 φλιτζανιού νερό να βράσουν σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφού πάρει μερικές βράσεις άσε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάλε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και ψέκασέ το ελαφρά με μαγειρικό σπρέι.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα φυστίκια, το σουσάμι και το μισό σιρόπι και άπλωσέ τα στη λαμαρίνα. Ψήσε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν.
  • Πασπάλισε με λίγο χοντρό αλάτι και άφησέ τα να κρυώσουν (θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν).
  • Σπάσε σε κομματάκια.
  • Συναρμολόγηση πιάτου: Ανακάτεψε το χυμό λεμονιού, το ροδόνερο και το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα μικρό μπολ.
  • Βάλε από μια καλή κουταλιά γιαούρτι σε κάθε ένα από 4 πιάτα.
  • Από πάνω βάλε φέτες πεπόνι, ξηρούς καρπούς, περίχυσε με λίγο σιρόπι και πασπάλισε με λίγο αλάτι.

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και φέτες καρπούζι μαζί με το πεπόνι και να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά είδη πεπονιού στο πιάτο.

Read More

And More