Φανουρόπιτα

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η παράδοση θέλει αυτό το γλυκό να έχει περισσότερα από επτά ή εννιά υλικά. Είναι η πίτα που προσφέρεις στον Άγιο Φανούριο για να σου φανερώσει χαμένα αντικείμενα… είναι όμως και ένα μυρωδάτο πεντανόστιμο κέικ. Δοκίμασέ τη…

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 5 κ.σ. σουσάμι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτύπησε να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το χυμό πορτοκάλι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκάλι και χτύπησε στο μίξε να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Τώρα πρόσθεσε αργά, αργά το αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο και τέλος ρίξε το κονιάκ. Ανακάτεψε μέσα στη ζύμη τις σταφίδες και τα καρύδια, αφού τα περάσεις από λίγο αλεύρι για να μην καθίσουν στον πάτο του γλυκού.
  • Βάλε τη ζύμη σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι, πασπάλισε με το σουσάμι και ψήσε στο φούρνο στους 180oC για περίπου 50′ λεπτά.
  • Αφού κρυώσει καλά ξεφόρμαρε. Μπορείς να πασπαλίσεις με λίη ζάχαρη άχνη πριν σερβίρεις

Tip


Read More

And More