Φλαν με μανταρίνι και μέλι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απαλή κρέμα μανταρινιού με μοναδική γεύση καραμέλας σε κάθε μπουκιά. Ένα βελούδινο γλυκό που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 μεγάλους κρόκους
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 βανιλίνες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένη φλούδα μανταρινιού (χωρίς το λευκό μέρος)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό μανταρίνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθέρμανέ τον στους 180oC βαθμούς.
  • Βάλε μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη και 1/4 φλιτζανιού από το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανέβασε τη φωτιά και βράσε χωρίς να ανακατέψεις μέχρι να γίνει σιρόπι με ένα βαθύ χρώμα καραμέλας, περίπου για 7′ λεπτά.
  • Μοίρασε την καραμέλα σε μικρά φορμάκια από πορσελάνη (4-5) με ύψος περίπου 4 εκατοστών τα πλαϊνά. Γείρε τα φορμάκια από όλες τις πλευρές να απλωθεί καλά το σιρόπι στον πάτο.
  • Χτύπα τα αυγά, τους κρόκους, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι στο μίξερ.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε την κρέμα, το ζαχαρούχο και τη φλούδα του μανταρινιού να σιγοβράσουν.
  • Ρίξε σιγά, σιγά και λίγη, λίγη τη ζεστή κρέμα μέσα στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας.
  • Πρόσθεσε το χυμό μανταρινιού.
  • Ρίξε την κρέμα σου πάνω από την καραμέλα στο ταψάκι. Βάλε τα φορμάκια σε ένα μεγαλύτερο και βαθύ ταψί. Ρίξε γύρω από το ταψάκι με την κρέμα αρκετό ζεστό νερό να καλύπτει τα πλαϊνά του.
  • Ψήσε την κρέμα μέχρι να μην είναι πια υγρή στο κέντρο, για περίπου 40′ λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και από το νερό και άφησέ την να κρυώσει περίπου 30 λεπτά.
  • Βάλε τη φλαν στο ψυγείο χωρίς να τη σκεπάσεις για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Σέρβιρε…

Tip

Μπορείς να κάνεις το γλυκό σε ένα ταψάκι και όχι με ατομικά φορμάκια!

Read More

And More