Floating Islands με βανίλια και φράουλα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι μια παραλλαγή ενός υπέροχου γλυκού που η αλήθεια έιναι πως δεν θα το βρεις αποκλειστικά και μόνο στην Κούβα. Έμπνευση από το τροπικό νησί δηλαδή για γλυκό πεντανόστιμο νησί…

Συστατικά

  • 500γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60ml χυμό λεμονιού
  • Για τα νησάκια από μαρέγκα: 2 ασπράδια αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (Plus 1.5 κ.σ.)
  • 1/2 κλωναράκι βανίλιας
  • 3-4 φράουλες για το γαρνίρισμα
  • Τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάλε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Συνέχισε για 2-3 λεπτά ακόμη και κατέβασε από τη φωτιά
  • Αφού κρυώσει καλά λιώσε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και μοίρασε τη σος σε 4 ποτηράκια λικέρ (με μεγάλο άνοιγμα)
  • Για τη μαρέγκα: Βουτύρωσε 4 φορμάκια, σε ότι σχήμα επιθυμείς, και βάλε σε ένα βαθύ ταψάκι
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 140oC
  • Βάλε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και βάλε πάνω από νερό που σιγοβράζει να ζεσταθεί ελαφρά αλλά όχι να κάψει.
  • Αν έχεις θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 60oC, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία
  • Κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά και χτύπησε με ένα μίξερ να διπλασιάσει τον όγκο του και να είναι κρύο στο άγγιγμα
  • Γύρισε την αφράτη μαρέγκα σου στα φορμάκια και γέμισε το ταψάκι με ζεστό νερό, σχεδόν στα 2/3 της κάθε φόρμας
  • Ψήσε για 20 με 30 λεπτά να ξεραθούν ελαφρά οι μαρέγκες σου εξωτερικά. Αφαίρεσε και άσε να κρυώσουν
  • Αφού έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ρίξε μέσα στα ποτηράκια με τη σος φράουλας
  • Σέρβιρε με κομματάκια φρέσκιας φράουλας και τριμμένα φυστίκια Αιγίνης

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164