French Toast με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το κλασικό french toast παίρνει δροσιά και άρωμα μπανάνας και γίνεται το πιο νόστιμο γλυκό πρωινό που δοκίμασες ποτέ! Νόστιμο και θρεπτικό…

Συστατικά

  • 1,5 φλιτζάνι καρύδια
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι γάλα
  • Λίγη βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 6 ώριμες σφιχτές μπανάνες κομμένες σε μέτριες ροδέλες
  • 1,5 φλιτζ μαύρη ζάχαρη
  • 12 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση μπριός) πάχους περίπου 1,5 εκατοστού
  • 8 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάλε τα καρύδια σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήστα μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Κρύωσέ τα και ψιλόκοψέ τα.
  • Χτύπα μαζί τα αυγά, την κρέμα, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και άφησέ τα στην άκρη
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τις μπανάνες, τη ζάχαρη και τα καρύδια.
  • Στρώσε στον πάγκο σου τις 6 φέτες ψωμί. Βάλε στην κάθεμία 1/3 φλιτζανιού από το μίγμα της μπανάνας. Από πάνω βάλε τις άλλες 6 φέτες ψωμί και πίεσε ελαφρά κάθε “σάντουιτς” να κλείσει καλά.
  • Βάλε τα σάντουιτς σε βαθύ ταψί τέτοιο που τα χωράει όλα. Ρίξε από πάνω το μίγμα με τα αυγά και άφησέ τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Προσεκτικά γύρνα κάθε σάντουιτς από την άλλη πλευρά να μουλιάσει άλλα δέκα λεπτά.
  • Χαμήλωσε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο μίγμα μπανάνας σε μικρό σκεύος σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι μπανάνες να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε 4 κουταλιές σούπας βούτυρο και ανακάτεψε καλά. Κράτα το μίγμα ζεστό.
  • Σε μεγάλο τηγάνι ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Τηγάνισε τα μισά σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βάλτα σε ρηχό ταψί και μετά στο φούρνο.
  • Καθάρισε το τηγάνι σου και επανέλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι για τα υπόλοιπα σάντουιτς. Βάλτα και αυτά στο φούρνο μέχρι τα τα σερβίρεις.
  • Πριν τα σερβίρεις, κόψτα σε τρίγωνα και σέρβιρε με το ζεστό μίγμα μπανάνας και σιρόπι σφένδαμου ή άλλο της αρεσκείας σου.

Tip


Read More

And More