French toast σουφλέ με τσουρέκι και μαρμελάδα βατόμουρο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμο σουφλέ τσουρεκιού με μαρμελάδα βατόμουρο και σιρόπι σφενδάμου

Συστατικά

  • 1 τσουρέκι σε λεπτές φέτες
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 450 gr ρικότα
  • 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 6 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. φρέσκα μούρα
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη και σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 23x33 και πίεσε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση.
  • Άπλωσε τη μαρμελάδα στη μία πλευρά κάθε φέτας και δίπλωσέ τες στη μέση σαν φάκελο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, ένα φλιτζάνι ρικότα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και το βούτυρο.
  • Βούτηξε κάθε “φάκελο” ψωμιού στο μείγμα για ένα λεπτό, τοποθέτησέ τα στο ταψί και περίχυσέ τα με όσο μείγμα μείνει.
  • Κάλυψε με αλουμινόχαρτο το ταψί και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ρίξε τα μισά μούρα πάνω από τα υλικά του ταψιού και ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και πρόσθεσε την υπόλοιπη ρικότα και μία κουταλιά άχνη ζάχαρη.
  • Σέρβιρε με τη σαντιγί ρικότας, φρέσκα μούρα και σιρόπι σφενδάμου.

Read More

And More