Γλύκό κεράσι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ίσως το πιο διάσημο γλυκό κουταλιού. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να σκεπάσεις ένα νόστιμο cheesecake – αραιωμένο ελαφρά με νερό – στο γιαούρτι και φυσικά σκέτο!! Απλά με ένα κουτάλι…

Θερμίδες 200

Συστατικά

  • 2 κιλά κεράσια μεγάλα σε μέγεθος
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 2-3 φύλλα αμπαρόριζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα κεράσια και αφαίρεσε τα κουκούτσια
  • Βάλε τα κεράσια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκέπασέ τα με νερό και το χυμό λεμονιού (περίπου 2 κ.σ.). Άφησέ τα για μισή ώρα
  • Στράγγιξε και ξαναβάλε στην κατσαρόλα σε στρώσεις μαζί με τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό. Πρέπει να μείνουν έτσι για ένα βράδυ να βγάλουν τους χυμούς τους
  • Στη συνέχεια βάλε τα κεράσια να βράσουν, ξαφρίζοντας τον αφρό από πάνω, προσθέτοντας και το υπόλοιπο λεμόνι και τα φύλλα αμπαρόριζα
  • Άφησε να κρυώσει και αποθήκευσε σε αποστειρωμένα βαζάκια

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164