Καραμελωμένο Chocolate Cake

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η νέα εποχή αναδεικνύει ταλέντα και υπέροχες συνταγές μέσα από το διαδίκτυο. Η blog-οσφαιρα έχει να επιδείξει πραγματικά αριστουργήματα της κουζίνας που χιλιάδες άνθρωποι στο διαδίκτυο ακολουθούν, συμβουλέυονται και λατρεύουν. Δεν αξίζουν αυτοί ένα βραβείο; Φυσικά και το αξίζουν. Το Blog μαγειρικής Lottie+Doof κέρδισε το βραβείο του καλύτερου blog μαγερικής για το 2012, σύμφωνα με το περιοδικό Saveur! Λιμπιστήκαμε μια εξαιρετική – και διαφορετική – συνταγή για καραμελωμένο κέικ! Δοκίμασέ το…

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2 κ.γ. berries (juniper)
  • 1 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη άγλυκο κακάο (Κράτησε 1 κ.σ. επιπλέον)
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ.  baking soda
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180oC και λάδωσε με το μαγειρικό σπρέι ένα παραλληλόγραμμο γυάλινο πυρέξ 30 εκατοστών περίπου
  • Στρώσε μέσα μια λαδόκολλα και ψέκασε επίσης με το σπρέι
  • Σόταρε τα berries σε ένα μικρό τηγανάκι να βγάλουν το άρωμά τους για 2-3 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν τελείως και τρίψε σε ένα μύλο μπαχαρικών
  • Κοσκίνισε το αλεύρι και το κακάο και πρόσθεσε τα σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι, την baking soda και τα τριμμένα berries
  • Χτύπησε το γάλα με το λάδι και τα αυγά και λίγο νερό (περίπου 1κ.σ. και 1 κ.γ.) να γίνουν ένα. Γύρισε τα υγρά υλικά στο αλεύρι και ανακάτεψε
  • Στρώσε την ομοιόμορφη ζύμη σου στο ταψάκι και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να μπορείς να βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει καθαρή
  • Ξεφόρμαρε και άφησε να κρυώσει. Τύλιξε σε λαδόκολλα καλά και άφησε στην κατάψυξη  να για 2 ώρες να παγώσει
  • Βγάλε το cake από τη λαδόκολλα και με ένα μεγάλο μαχαίρι καθάρισε τις άκρες, ώστε να είναι ένα τέλειο παραλληλόγραμμο.
  • Στη συνέχεια κόψει το cake στην μέση και κάθε κομμάτι σε μικρές μπάρες των 4 εκατοστών περίπου
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια θερμοκρασία. Την ίδια ώρα βάλε ζάχαρη σε ένα ρηχό πιάτο
  • Πέρασε τα κομμάτια του cake πάνω από τη ζάχαρη να παναριστούν και βάλε στο τηγάνι δύο, δύο να καραμελώσεις τη ζάχαρη
  • Γύρισε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα (προσοχή γιατί η ζάχαρη καίγεται γρήγορα)
  • Σέρβιρε τα κέικ ζεστά με μια ιδέα κρέμας γάλακτος

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164