Καραμελωμένο Μήλο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή; Μια σειρά από γλυκά μηλαράκια παρατεταγμένα δίπλα από τα κοκοράκια σε κάθε πανηγύρι και παζάρι που πήγαινες με τη μαμά. “Μη φας πολλά. Θα σου χαλάσουν τα δόντια” σου φώναζε, αλλά εσύ ήθελες να τα καταβροχθήσεις όλα. Δες εδώ πως θα το ετοιμάσεις μόνη σου, χωρίς τη… μαμά να σε περιορίζει!!

Συστατικά

  • 8 κόκκινα μήλα μικρού μεγέθους
  • 2 φλτιζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι καραμέλες κανέλας
  • 1/2 φλιτζάνι σπασμένα πεκάν
  • 8 ξυλάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα μήλα καλά και σκούπισέ τα με μια υφασμάτινη πετσέτα
  • Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάλε το ζεστό νερό, το μέλι και τη ζάχαρη και βάλε σε μέτρια φωτιά
  • Ανακάτεψε καλά να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια άφησε να ηρεμήσει χωρίς να χαμηλώσεις τη φωτιά, σκουπίζοντας κατά διαστήματα τα τοιχώματα της κατσαρόλας να μην κολλήσει η καραμέλα
  • Αφού πιάσει υψηλή θερμοκρασία πρόσθεσε τα καραμελάκια κανέλας και ανακάτεψε να λιώσουν
  • Άφησε την καραμέλα κι άλλο στη φωτιά να πάρει λίγο πιο σκούρο χρώμα. Συνολικά υπολόγισε πως η καραμέλα δεν πρέπει να μείνει στη φωτιά πάνω από 15 λεπτά
  • Στρώσε σε ένα ταψάκι λίγη λαδόκολλα για να βάλει επάνω τα καραμελωμένα μήλα. Παράλληλα βάλε τα πεκάν σε ένα ρηχό μπολ
  • Αφού καρφώσει κάθε μήλο με το ξυλάκι βύθισέ το στην καραμέλα περιστρέφοντάς στο να καλυφθεί ομοιόμορφα
  • Αφού το βγάλεις από την κατσαρόλα, τίναξέ το ελαφρά να φύγει η παραπάνω ποσότητα και κύλησέ το επάνω στο πιάτο με τα πεκάν χωρίς να το πιέζεις
  • Άφησε με προσοχή το μήλο στη λαδόκολλα. Κάνε το ίδιο με όλα τα μήλα και άφησέ τα να κρυώσουν. Θα τα απολαύσεις καλύτερα την επόμενη μέρα.

Tip


Read More

And More