Το κέικ λεμόνι είναι από τα πιο αρωματικά και σε αυτή τη συνταγή το ενισχύει το σιρόπι λεμονιού!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κέικ
 - 250g βούτυρο μαλακό
 - 3 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
 - 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
 - 3 αυγά
 - 1 1/4 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
 - 1/4 φλιτζ. χυμό λεμόνι
 - 1,5 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 - μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - γιαούρτι και ξύσμα για το σερβίρισμα
 - Για το σιρόπι
 - 1/4 φλιτ. χυμό λεμόνι
 - 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 στον αέρα.
 - Βουτύρωσε καλά μια στρογγυλή (ή και ορθογώνια) φόρμα του κέικ.
 - Χτύπα στο μίξερ το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
 - Ρίξε ένα ένα τα αυγά και χτύπα καλά μετά από κάθε αυγό.
 - Βάλε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
 - Ρίξε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
 - Ρίξε τα μισά αλεύρια και ανακάτεψε.
 - Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο γιαούρτι και χυμό και το υπόλοιπο αλεύρι.
 - Βάλε το μίγμα στη φόρμα και ψήσε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσεις μέσα.
 - Άφησε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρισε.
 - Εν τω μεταξύ κάνε το σιρόπι: Βάλε τα υλικά με 1/4 φλιτζανιού νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
 - Ανακάτεψε να διαλυθεί η ζάχαρη και ανέβασε τη φωτιά στο μέτριο.
 - Μόλις βράσει χαμήλωσε πάλι τη φωτιά και σιγόβρασε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει.
 - Περίχυσε το κέικ με το καυτό σιρόπι.
 - Πασπάλισε με λίγο ξύσμα και σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά).
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ