Κέικ λεμόνι με γλάσο

5
Mερίδες

Ένα κέικ με λεμόνι και με επικάλυψη γλάσο λεμονιού. Το πιο λαχταριστό επιδόρπιο που θα γίνει το αγαπημένο της δίαιτάς σου.
Θερμίδες: 300/μερίδα

Συστατικά

  • Κέικ:
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2 κουταλιές της σούπας για κάθε χρήση αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • Γλάσο:
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι φλούδα
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • φλούδες λεμονιού σε λωρίδες (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το κέικ:
  • Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής, βάλε στην επιφάνεια λαδόκολλα και ψέκασέ την με σπρέι μαγειρικής.
  • Ρίξε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και άφησέ το στην άκρη.
  • Ανακάτεψε 2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, με ένα σύρμα.
  • Χτύπησε σε ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, την κρυσταλλική ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Πρόσθεσε το μείγμα αλευριού και το άπαχο βουτυρόγαλα εναλλάξ στο μείγμα της ζάχαρης, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.
  • Ρίξε μέσα 2 κουταλιές φλούδα λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στους 200 βαθμούς για 32 λεπτά.
  • Κλείσε το μάτι και άσε μέσα στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Για το γλάσο:
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις φλούδες λεμονιού) σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βάλε το ένα στρώμα κέικ σε ένα πιάτο και άλειψε με το μισό γλάσο.
  • Συμπλήρωσε πάνω με το άλλο κέικ και άλειψε με το υπόλοιπο μισό γλάσο.
  • Γαρνίρισε με φλούδες λεμονιού αν το θέλεις.

Tip


Read More

And More