Κέικ μαρμπρέ χωρίς μίξερ!

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η πιο απλή, η πιο εύκολη και η πιο-χωρίς-μιξερ συνταγή για κέικ είναι αυτή! Μηντο φοβηθείς, γίνεται καλύτερο από ό,τι όταν το κάνεις με μίξερ! Και για να ξέρεις, μαρμπρέ λέμε γαλλιστί το δίχρωμο κέικ!

Συστατικά

  • 1 πακέτο αλεύρι φάριν απ
  • 250 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • μισό νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • μισό νεροπότηρο γάλα-σκόνη
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3-4 κουταλιές άγλυκο κακάο
  • Άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Βουτύρωσε καλά μια στρογγυλή, κουμπωτή φόρμα για κέικ και πασπάλισέ την με λίγο αλεύρι.
  • Κούνα τη φόρμα να πάει το αλεύρι παντού και τίναξε να φύγει όσο περισσεύει.
  • Ανάμιξε το χυμό με το γάλα. (Αν δεις το γάλα να κόβει μην ανησυχήσεις, έτσι πρέπει να γίνει).
  • Σε μια λεκάνη βάλε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη.
  • Με το χέρι σου (φορώντας γάντι ή και έτσι) τρίψε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να γίνει ένας πολτός που θα αρχίσει να ασπρίζει (περίπου 3-4 λεπτά).
  • Ρίξε ένα ένα τα αυγά να διαλυθούν και να ενοποιηθούν με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας σταθερά με το χέρι σου.
  • Πρόσθεσε το γάλα με το χυμό και ανακάτεψε. Το μίγμα σου λογικά θα είναι αρκετά νερουλό και η μαργαρίνη θα σχηματίσει σαν ψίχουλα. Έτσι πρέπει να γίνει.
  • Ρίξε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας σταθερά με το χέρι σου.
  • Αν σβολιάσει μην αγχωθείς, είναι φυσικό. Θα σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
  • Ρίξε τα 3/4 του κέικ στη φόρμα.
  • Κοσκίνησε το κακάο πάνω από το υπόλοιπο μίγμα του κέικ και ανακάτεψε καλά να σκουρύνει. Αν θέλεις πιο έντονη γεύση και χρώμα κακάο πρόσθεσε και άλλη μία κουταλιά.
  • Ρίξε το μίγμα κακάο πάνω από υπόλοιπο κέικ που έβαλες στη φόρμα να πάει παντού.
  • Ανακίνησε λίγο τη φόρμα και βάλε στο φούρνο.
  • Ψήσε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ, να ροδίσει χωρίς όμως να ανοίξεις το φούρνο.
  • Μόλις πάρει καλό χρώμα από πάνω για να δεις αν είναι έτοιμο, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  • Άφησέ το να κρυώσει λίγο, αναποδογύρισε προσεκτικά σε πιατέλα, ξεφόρμαρε και πασπάλισε με άχνη ζάχαρη.

Tip

Εάν θέλεις το κέικ σου σκέτο χωρίς κακάο παράλειψε το βήμα που χωρίζεις τη ζύμη και ρίχνεις το κακάο. Απλώς άδειασε όλο το μίγμα στη φόρμα σου και βάλ' το στο φούρνο.

Read More

And More