Κουραμπιές ή μελομακάρονο; Ποιο έχει λιγότερες θερμίδες;

Όχι ότι τελικά καταφέρνουμε να αντισταθούμε, αλλά τουλάχιστον ας ενημερωθούμε …για να πράξουμε -όσο το δυνατόν- ανάλογα. Κουραμπιέ ή μελομακάρονο; Σε ποια αμαρτία να υποκύψεις;
Ο πρώτος και πιο βασικός τρόπος να επιλέξεις σωστά είναι η απόλαυση. Τι είναι εκείνο που σου αρέσει πιο πολύ; Μην ξεχνάς πως στη διατροφή εκτός από τις θερμίδες, τη ζάχαρη και τα λιπαρά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία. Απόλαυσε το γλυκό που σου αρέσει περισσότερο, χωρίς να αισθάνεσαι την ίδια στιγμή πως εκείνο σε παχαίνει, χαλάει τη δίαιτα σου κτλ.
Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες
Χωρίς αυτά δεν υπάρχουν Χριστούγεννα. Αναμφισβήτητα. Με τη βοήθεια όμως του Κλινικού διαιτολόγου διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη, μπορείς να μάθεις τα πάντα για τα διατροφικά τους χαρακτηριστικά.
Ο κουραμπιές ή το μελομακάρονο είναι πιο… ελαφρύ;
Αν θέλεις να επιλέξεις με βάση τις θερμίδες σημείωσε ότι: ένα μεγάλο μελομακάρονο αποδίδει περίπου 130 με 150 θερμίδες κι ένας κουραμπιές αποδίδει 150 με 180 θερμίδες.

Δες στον πίνακα τα διατροφικά χαρακτηριστικά των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων για κάθε 100 γραμμάρια.


Η συμβουλή του Δημήτρη Γρηγοράκη

Τα Χριστούγεννα, τα μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους και κατά συνέπεια χωρίς αυτά οι γιορτές θα ήταν λίγο … άχρωμες. Το πνεύμα των Χριστουγέννων επιβάλει την κατανάλωσή τους σε μετριοπαθείς ποσότητες χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Κι εδώ φυσικά η υπερκατανάλωση οδηγεί …σε περιπέτειες.
Ο έτερος «συνάδελφος» του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι ο κουραμπιές. Ισχύουν τα ίδια και για τους κουραμπιέδες, με τη θερμιδική τους απόδοση να είναι υψηλότερη από τα μελομακάρονα. Φυσικά δεν προσφέρονται για ασυδοσία και κραιπάλη…

Read More

And More