Λαχταριστά “υγρά” μελομακάρονα με φιστίκι Αιγίνης

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανά απ’ έξω, τρυφερά στο εσωτερικό τους. Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα που θα δοκιμάσεις ποτέ!

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι γοχ
  • 200 gr σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 gr χυμός πορτοκαλιού
  • 400 gr σπορέλαιο
  • 180 gr ελαιόλαδο
  • 50 gr άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
  • 2 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

  • 500 gr νερό
  • 800 gr ζάχαρη
  • 150 gr μέλι
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα, το πορτοκάλι κομμένο στα δύο και τα γαρίφαλα σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφαίρεσέ το από την φωτιά, πρόσθεσε το μέλι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε καλά τον χυμό πορτοκαλιού με το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη, την σκόνη γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου, την baking soda και το ξύσμα πορτοκαλιών.
  • Πρόσθεσε το υγρό μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακάτεψε πολύ σύντομα μέχρι να ενωθούν.
  • Πάρε μία κοφτή κουταλιά από την ζύμη και πλάσε σε κυλινδρικό σχήμα, έπειτα πάτησέ την για να γίνει οβάλ.
  • Τοποθέτησε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν.
  • Ρίξε τα καυτά μελομακάρονα στο κρυωμένο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και άφησέ τα σε μια σχάρα να σουρώσουν.
  • Πασπάλισε τα μελομακάρονα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, καρύδια, κανέλα ή και επιπλέον μέλι.

Read More

And More