Μαρέγκες μέντας

2 Ω & 35'
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Αφράτο, παιχνιδιάρικο και άκρως γιορτινό! Το γνώριζες πως γλυκά σαν αυτό κοστίζουν εως και 40€ το κιλό; Γιατί να μην το κάνεις μόνη σου και να γλιτώσεις χρήματα;

Συστατικά

  • 4 ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. κρεμόριο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα μέντας
  • 7-8 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 1/2 κ.γ. ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άφησε τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου για 30′ λεπτά
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 105oC βαθμούς περίπου
  • Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί
  • Σε ένα μπολ βάλε τα ασπράδια, το κρεμόριο και το αλάτι και χτύπα τα στην υψηλή ταχύτητα να γίνουν μαρέγκα. Πρόσθετε σταδιακά τη ζάχαρη (μία κ.σούπας τη φορά). Πρόσθεσε τη μέντα και το χρώμα.
  • Βάλε τη μαρέγκα σε κορνέ και φτιάξε μικρά αστεράκια με την ειδική οπή πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας 1-2 εκατοστά απόσταση
  • Ψήσε για μία ώρα ή μέχρι να σφίξουν οι μαρέγκες. Σβήσε το φούρνο και άφησε τις μαρέγκες μέσα για άλλη μία ώρα να κρυώσουν
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τη σοκολάτα και το λάδι να λιώσουν σε μέτρια φωτιά
  • Βάλε μισό κ.γλυκού σοκολάτα στη μία πλευρά (την επίπεδη) στις μισές μαρέγκες και σκέπασέ τες με τις υπόλοιπες κάνοντας μικρά σάντουιτς

Tip


Read More

And More