Μωσαϊκό (κορμός) σοκολάτας με κουραμπιέδες

1 ώρα 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Το αγαπημένο γλυκό με κακάο και τραγανούς κουραμπιέδες

Συστατικά

  • 250 gr βούτυρο
  • 100 gr ζάχαρη άχνη
  • 40 gr κονιάκ
  • 50 gr + έξτρα για το σερβίρισμα σκόνη κακάο
  • 300 gr κουραμπιέδες
  • 100 gr αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και αφαίρεσε από την εστία.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το κονιάκ και ανακάτεψε καλά.
  • Θρυμμάτισε με τα χέρια σου τους κουραμπιέδες και ανακάτεψέ τους με τα αμύγδαλα.
  • Πρόσθεσέ τα στο μείγμα του κακάο και ανακάτεψε καλά.
  • Άφησε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να σταθεροποιηθεί.
  • Άνοιξε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίξε το μείγμα στο χαρτί σχηματίζοντας ένα νοητό ορθογώνιο και τύλιξέ το σαν ρολό για να σχηματίσεις τον κορμό.
  • Άφησέ το στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Κόψε σε φέτες και σέρβιρε με έξτρα κακάο.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164