Μους γιαουρτιού με κακάο & τριμμένο μπισκότο

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια παραλλαγή της μους γιαουρτιού της Τατιάνας, όπως μας την έδωσε η Ειρήνη απο την Κέρκυρα. Η Ειρήνη πήρε την δροσερή μους της Τατιάνας [Δες τη συνταγή εδώ] της πρόσθεσε κακάο και τριμμένο μπισκότο και μας έδωσε μια διαφορετική σοκολατένια εκδοχή!
Θέλεις να στείλεις κι εσύ τη συνταγή σου και να τη δεις να δημοσιεύεται στο TLIFE; Στείλε μας email με την διαδικασία και τα υλικά στο photos@tlife.gr

Συστατικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 βανίλιες (Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εκχύλισμα φυσικής βανίλιας που έχει πιο έντονο άρωμα και γεύση)
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 350 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2-3 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
  • 2 κ.σ. καρύδια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα σύρμα χτύπησε εντατικά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τη βανίλια, ώσπου να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή.
  • Βάλε την φυτική κρέμα στο μίξερ και χτύπησε στη δυνατή σκάλα να πάρεις μια αφράτη σαντιγί
  • Με μια σπάτουλα ενσωμάτωσε την σαντιγί στο γιαούρτι, ανακατεύοντας ελαφρά από πάνω προς τα κάτω για να διατηρήσεις τον όγκο της μους
  • Άφησε στο ψυγείο την μους να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα
  • Σέρβιρε την μους σε ποτήρι ή μπολ πασπαλίζοντας με το τριμμένο μπισκότο και τα καρύδια

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164