Μπουκιές με λεμόνι και φυστίκι

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Tραγανό φύλλο με γέμιση από κρέμα λεμόνι και φυστίκι Αιγίνης! Για αυτό το γλυκάκι επικράτησε η έκφραση… “μπουκιά και συχώριο”!

Συστατικά

  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 1/3 κούπας έτοιμη ή σπιτική κρέμα λεμόνι ή μαρμελάδα λεμόνι
  • ¼ κούπας κρεμ φρες ή σαντιγί ή και τυρί μασκαρπόνε
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί.
  • Ξετύλιξε τη σφολιάτα. Άπλωσέ την σε μια καθαρή επιφάνεια. Κόψτην διαγώνια και κάθετα σε έξι μέρη ώστε να σχηματίσεις 36 μικρά σφολιατίνια. Τοποθέτησέ τα στο ταψί με απόσταση περίπου 3 εκατοστών το έαν από το άλλο.
  • Ψήστα για περίπου 13 με 15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάλτα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν καλά.
  • Με ένα ειδικό κουτάλι που κάνουμε μπαλάκια στο πεπόνι ή ένα πολύ μικρό κουτάλι αφαίρεσε προσκεκτικά την καρδιά από κάθε σφολιατίνι προσέχοντας όμως να μην τρυπήσεις τον πάτο του.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανάμιξε την κρέμα λεμόνι με την κρεμ φρες και το ξύσμα. Βάλε το μίγμα σε κορνέ και γέμισε την καρδιά κάθε σφολιάτας.
  • Πασπάλισε με φυστίκι.

Tip


Read More

And More