Πανακότα

4 ώρες 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λευκό, ιταλικό, απλό και δροσερό γλυκάκι που συνοδεύεται άψογα με κόκκινα φρούτα ή με σοκολατένιο σιρόπι για τους λάτρεις.
Για να αγοράσεις τα υλικά εύκολα και απλά κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 9-11 φύλλα ζελατίνας
  • λίγη βανίλια
  • σιρόπι φράουλας ή φρέσκιες φράουλες για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα και τη βανίλια και άφησέ τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε για 10 λεπτά.
  • Ρίξε τη ζάχαρη για σιγόβρασε μέχρι να διαλυθεί καλά.
  • Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στράγγισέ τες και βάλτες μέσα στο γάλα να λιώσουν καλά.
  • Μόλις λιώσουν κατέβασε από τη φωτιά και μοίρασε σε φορμάκια.
  • Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλ’τα στο ψυγείο περίπου για 4 ώρες.
  • Σέρβιρε με σιρόπι ή φρέσκιες φράουλες.

Tip

Κόκκινη μαρμελάδα, σιρόπι και φυσικά φρέσκα φρούτα (ιδανικά φράουλες ή του δάσους) είναι η τέλεια ιδέα για να σερβίρεις την πανακότα σου!

Read More

And More