Παστέλι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το παστέλι είναι ένα γλυκό παντός καιρού! Νηστίσιμο για εσένα που νηστεύεις, πιο ελαφρύ και θρεπτικό για εσένα που προσέχεις και ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας! Ετοίμασέ το μόνη σου σε χρόνο dt

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μέλι
  • 1/2 κιλό σουσάμι ή φουντούκια ή φιστίκια αιγίνης ανάλατα
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το μέλι σε μια κατασαρόλα να πάρει βράση. Ανακάτευε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου να αφρίσει
  • Πρόσθεσε σιγά, σιγά το σουσάμι (ή τα φούντουκια ή τα φιστίκια αιγίνης) στην κατσαρόλα και συνέχισε το ανακάτεμα
  • Φρόντισε να γυρίζεις την κουτάλα στα τοιχώματα της κατσαρόλας προκειμένου να μην κολλούν εκεί οι σπόροι
  • Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα το σουσάμι. Μην το παρακάνεις όμως γιατί το παστέλι θα γίνει πολύ σκληρό
  • Με ένα πανί νοστισμένο με κόκκινο κρασί πέρασε μια ξύλινη επιφάνεια εργασίας 
  • Στρώσε εκεί το μείγμα με το σουσμάμι και άνοιξε να γίνει λεπτό περίπου 1,5 με 2 εκατοστά
  • Αφού σταθεί για λίγα λεπτά, κόψε σε κομμάτια και φύλαξε σε δοχείο που κλείνει καλά

Tip


Read More

And More