Ψητά ροδάκινα με μασκαρπόνε και μέλι

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι η εποχή του ροδάκινου και μπορείς να το απολαύσεις με πολλούς τρόπους. Αυτός εδώ είναι γρήγορος, απολαυστικός και σου δίνει ένα γευστικό γλυκάκι χωρίς περιττές θερμίδες!

Συστατικά

  • 6 ώριμα ροδάκινα κομμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
  • σπόρους από μισή βανίλια
  • μισό κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζ. μέλι
  • 3/4 φλιτζ. δημητριακά με μέλι με βάση το κουάκερ ή 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (καρύδια ή πεκάν)
  • 12 φρέσκα ράσμπερις
  • φύλλα δυόσμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια ένταση.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τους σπόρους της βανίλιας, τη βανίλια και το τυρί να ενοποιηθούν και βάλε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσεις.
  • Βούρτσισε τη μέσα πλευρά κάθε μισού ροδάκινου με λίγο ελαιόλαδο, βούρτσισε και τη σχάρα του γκριλ και βάλε τα ροδάκινα με την πλευρά της σάρκας προς τα κάτω να ψηθούν για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί η γραμμή του γκριλ πάνω στη σάρκα.
  • Αναποδογύρισέ τα και ψήσε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.
  • Βγάλε από το γκριλ και βάλε σε πιατέλα.
  • Βάλε από μια κουταλιά τυρί σε κάθε ροδάκινο, πασπάλισε με λίγα δημητριακά (ή ξηρούς καρπούς), λίγο μέλι και γάρνιρε με τα ράσμπερις και φυλλαράκια δυόσμου.

Tip

Μπορείς να βάλεις μύρτιλα ή σταφύλια αντί για ράσμπερις για να γαρνίρεις τα ροδάκινα.

Read More

And More