Σκεπαστή τάρτα φράουλα

1 Ώρα και 15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι από τις πιο εύκολες τάρτες που ετοίμασες ποτέ. Με ζύμη από αμύγδαλο και κανέλα και ολόφρεσκες φράουλες, μιλάμε για το ιδανικό γλυκό της άνοιξης!

Συστατικά

  • 175γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 175γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 μεγάλο αυγό & Τον κρόκο από 1 αυγό
  • 450γρ. φράουλες
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 φυσική βανίλια
  • Κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Στρώσε σε ένα στρογγυλό ταψάκι για κέικ – με το πλαϊνό ν ααφαιρείται – λαδόκολλα και βουτύρωσε τα πλαϊνά
  • Καθάρισε τις φράουλες και στρώσε σε ένα μπολ. Ράντισε με το κονιάκ και τη βανίλια και πασπάλισε 1 κ.γ. ζάχαρη. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 20 λεπτά
  • Ανάμειξε τα αμύγδαλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα και χτύπησε με το αυγό και τον κρόκο να γίνουν ένα σώμα
  • Μοίρασε το μισό μείγμα στη βάση του ταψιού και στη συνέχεια στρώσε μια σειρά φράουλες κομμένες σε φετούλες. Πρόσθεσε το υπόλοιπο μισό και σκέπασε
  • Ψήσε για 1 ώρα στο φούρνο να πάρει χρώμα και αν ψηθεί καλά
  • Άφησε να κρυώσει και και ξεφόρμαρε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού
  • Ανάμειξε τη σαντιγί με το γιαούρτι να πάρεις μια κρέμα
  • Πασπάλισε με ζάχαρη και σέρβιρε μαζί με ένα κομμάτι από την τάρτα

Tip

Μπορείς να θέλεις να δέσεις τις φράουλες με λίγη έξτρα ζάχαρη σε ένα τηγανάκι

Read More

And More