Σοκολατόπιτα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές… ή πολύ απλά όταν κανένα άλλο γλυκό δεν μπορεί να προσφέρει την απόλαυση της σοκολάτας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα γίνει η αγαπημένη σου!

Συστατικά

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. βούτυρο (κράτησε λίγο βούτυρο για τη φόρμα)
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε μπεν μαρί να λιώσει καλά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχατη να αφτατέψουν και στη συνέχεια πρόσθεσε τη βανίλια το αυγό και τη σοκολάτα
  • Κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στα υπόλοιπα υλικά
  • Ενδιάμεσα και πριν πάρει όλο το αλεύρι το μείγμα, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος εναλλάξ με το αλεύρι
  • Άδειασε τη ζύμη σου σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (ιδανικά σε στρογγυλό ταψάκι 30εκατοστών) και ψήσε στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ λεπτά

Tip

Θέλεις η σοκολατόπιτά σου να είναι πιο αφράτη; Κάνε κλικ εδώ και μάθε τα πάντα...

Read More

And More