Λίγα υλικά, απλά βήματα και το σοκολατένιο σου σουφλέ πήρε το δρόμο για το φούρνο! Καθώς θα ευωδιάσει το σπίτι σου ετοιμάσου για δυνατές συγκινήσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μερίδες
 - 2 κ.σούπας βούτυρο +λίγο ακόμα για τη φόρμα
 - 1/3 φλιτζ. ζάχαρη +λίγη ακόμα για τη φόρμα
 - 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
 - 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
 - 1 βανίλια
 - μια πρέζα αλάτι +μισή κουταλίτσα ακόμη
 - άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμους.
 - Βουτύρωσε μια φόρμα ή 6 μικρά φορμάκια και πασπάλισε τον πάτο τους με ζάχαρη.
 - Λιώσε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
 - Ρίξε μέσα ανακατεύοντας τα κροκάδια, τη βανίλια και την μια πρέζα αλάτι.
 - Άφησε στην άκρη.
 - Χτύπα τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάς και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
 - Ρίξε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
 - Βάλε το μίγμα στη φόρμα ή τα φορμάκια και ψήσε για 30 λεπτά χωρίς να ανοίξεις το φούρνο.
 - Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω.
 - Μόλις το βγάλεις από το φούρνο σιγά σιγά θα πέσει.
 - Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ