Συνταγή για αφράτα ντόνατ με μήλο

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
24
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και με μία εσάνς εποχής!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 2 κουτ. του γλυκού ξηρή κανέλα
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο
  • 2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 6 φλιτζάνια ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ένα φλιτζάνι ζάχαρη και ένα κουτ. του γλυκού κανέλα.
  • Σε ένα τηγάνι, περιχύνεις το μηλόξυδο και ψήνεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η ποσότητα του να έχει μειωθεί στο μισό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ένα φλιτζάνι αλεύρι, το baking powder, δύο κουτ. του γλυκού κανέλα και αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις τα αβγά, το βούτυρο και το μηλόξυδο από το τηγάνι.
  • Ενώνεις τα δύο μπολ σε ένα, προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και μεταφέρεις στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, ζεσταίνεις ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια, γυρίζεις και χτυπάς τη ζύμη, μέχρι να γίνει λεπτή (περίπου 2 εκατοστά σε πάχος).
  • Κόβεις τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, αφήνοντας ένα κύκλο στο κέντρο. Επαναλαμβάνεις.
  • Ψήνεις τα ντόνατ στο τηγάνι, αναποδογυρίζοντας και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνεις.
  • Μεταφέρεις τα ντόνατ σε ένα χαρτί, πασπαλίζεις λίγη ζάχαρη και απολαμβάνεις!

Read More

Read More