Συνταγή για αφράτο κέικ με cranberries

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο μήνας που διανύουμε είναι ένας από τους καλύτερους για τις μικρές έντονες χρωματικά και γευστικά φρουτένιες μπουκίτσες. Σήμερα, αφήνουν για λίγο το μπολ της κουζίνας και γίνονται ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτού του κέικ.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 1/4 φλιτζάνια μαρμελάδα μήλου
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι cranberries
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις τα δύο φλιτζάνια αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη σόδα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύεις τα αυγά, τη μαρμελάδα, την απλή και την καστανή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ενοποιείς τα δύο μείγματα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα πιο μικρό μπολ ανακατεύεις τα cranberries με το υπόλοιπο αλεύρι κι έπειτα τα ενώνεις με το ήδη ενοποιημένο μείγμα που έχεις ήδη φτιάξει.
  • Αδειάζεις το μείγμα σε δύο λαδωμένα ταψάκια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις

Read More

And More