Συνταγή για cheesecake αλμυρής καραμέλας

3 ώρες και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα cheesecake όνειρο. Ένα cheesecake με αλμυρή καραμέλα για να γλυκάνεις τον ουρανίσκο σου, χωρίς να λιγωθείς. 

Συστατικά

Για τη βάση:

  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. μπάρες σοκολάτας

Για τη γέμιση:

  • 750 γρ. (3 συσκευασίες) τυρί κρέμα
  • 300 γρ. καραμέλα
  • 1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 4 μεσαία αβγά
  • 150 γρ. ψιλή ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρώς μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  • Σχηματίζεις τη βάση σου. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάς τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν.
  • Μεταφέρεις τη θρυμματισμένη σου βάση στον πάτο της φόρμας, την απλώνεις ομοιόμορφα και ψήνεις για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ αδειάζεις το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το αλεύρι και 3 κουτ. της σούπας καραμέλα. Χτυπάς μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα αβγά μέχρι να δημιουργήσεις μία μαρέγκα. Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα σε ένα και ρίχνεις πάνω στη ψημένη βάση. Ψήνεις στο φούρνο για δέκα λεπτά. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς C και συνεχίζεις το ψήσιμο για 25 – 30 λεπτά. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, ανοίγεις την πόρτα του φούρνου και αφήνεις να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει, ξεκολλάς προσεκτικά από τη φόρμα σου. Περιχύνεις από πάνω την υπόλοιπη καραμέλα με αλάτι και μοιράζεις σε κομμάτια.

Read More

And More