Συνταγή για gingerbread μπισκότα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πλησιάζει η ωραιότερη εποχή του χρόνου και ξεκινάς φτιάχνοντας υπέροχα και χαριτωμένα gingerbread μπισκότα που ξετρελαίνουν τα μικρά.

Συστατικά

  • 3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2/3 φλ. μέλι
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Για το γλάσο θα χρειαστείς

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 3 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτουμε το αυγό και το μέλι και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά με τα χέρια
  • Το προσθέτεις στο μπολ με το βούτυρο ανακατεύεις και το βάζεις στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για 5-6 ώρες τουλάχιστον
  • Ρίχνεις αλεύρι στον πάγκο και ανοίγεις τη ζύμη
  • Χρησιμοποιείς τις φόρμες για να δώσεις σχήμα στα μπισκότα
  • Μπορείς να τα στολίσεις με μικρές καραμέλες ή ζαχαρωτά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνεις για 10 περίπου λεπτά

Γλάσο

  • Χτυπάς τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα
  • Προσθέτεις την ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Ρίχνεις ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής και αν το γλάσο είναι πολύ ρευστό προσθέτεις λίγη ακόμη άχνη ζάχαρη
  • Απλώνεις το γλάσο και το αφήνει να γίνει παχύρευστο

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More