Συνταγή για γκαλέτ με φρέσκα βερίκοκα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γκαλέτ όπως ανοιχτή πίτα, γκαλέτ όπως γεύση, βερίκοκα όπως καλοκαίρι. Voila το σημερινό σου γλυκό!

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 10 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 4 κουτ. της σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση:

  • 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 700 γρ. βερίκοκα, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να φτιάξεις τη ζύμη σου, χτυπάς όλα τα υλικά (εκτός από το κρύο νερό) σε μία κουζινομηχανή. Μόλις γίνει κολλώδης, σταματάς.
  • Προσθέτεις το κρύο νερό ανά κουταλιές και χτυπάς μετά από κάθε κουταλιά, για να αραιώσει. Μόλις αποκτήσει μικρούς σβόλους, σταματάς.
  • Μεταφέρεις τη ζύμη σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη αρχίζεις να την ανοίγεις απαλά. Μόλις ανοίξει λίγο, την τοποθετείς προσεκτικά σε ένα μπολ, κλείνεις με μία μεμβράνη και μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύεις αρχικά το αλάτι, το αλεύρι και τους δύο τύπους ζάχαρης. Προσθέτεις το βούτυρο και ενώνεις.
  • Καθαρίζεις τα βερίκοκα σου, τα κόβεις αρχικά στη μέση, μετά σε ροδέλες και τα προσθέτεις στο μπολ.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και στρώνεις ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγεις προσεκτικά με έναν πλάστη.
  • Στο κέντρο της, περιχύνεις ομοιόμορφα τη γέμιση με τα βερίκοκα. Ανεβάζεις λίγο τη ζύμη στην άκρη και με ένα πινέλο προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε μερίδες.

Read More

And More