Συνταγή για γλυκό του κουταλιού κάστανο

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κάστανο είναι της εποχής και μπορείς να φτιάξεις το ωραιότερο γλυκό κουταλιού ιδανικό για τα γιορτινά τραπέζια. 

Συστατικά

  • 1 βανίλια σε κάψουλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χαράζεις το κάτω μέρος στα κάστανα
  • Τα τοποθετείς σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς
  • Τα καθαρίζεις προσεκτικά
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το νερό, τη ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνεις να βράσουν ανακατεύοντας
  • Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτεις τα κάστανα
  • Τα αφήνεις να βράσουν στο σιρόπι και ελέγχεις και πάλι αν έχεις πήξει βάζοντας μια κουταλιά σε ένα μικρό πιάτο
  • Ρίχνεις το χυμό και τα βράζεις για 2 ακόμη λεπτά
  • Το αποσύρεις από την εστία και περιμένεις να κρυώσεις πριν το μοιράσεις στα βάζα.

Read More

And More