• Πλένεις πολύ καλά τα βύσσινα και αφαιρείς τα κουκούτσια προσεχτικά
  • Σε ένα μπολ τοποθετείς εναλλάξ τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε στρώσεις
  • Σκεπάζεις το μπολ µε διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 10 περίπου ώρες ελέγχοντας κατά διαστήματα αν έχουν συγκεντρωθεί υγρά που πρέπει να απομακρύνεις
  • Βάζεις τα κουκούτσια σε ένα ποτήρι με νερό και τα αφήνεις στην άκρη
  • Ρίχνεις τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα, προσθέτεις νερό, τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά
  • Μόλις πάρουν μία βράση τη χαμηλώνεις και τα αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη αφαιρώντας τον αφρό που συγκεντρώνεται
  • Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις το γλυκό να κρυώσει
  • Μετά από 10 περίπου ώρες το βράζεις και πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι
  • Μερικά λεπτά πριν προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Το αποσύρεις από την εστία και περιμένεις για μισή περίπου ώρα
  • Μοιράζεις το γλυκό σε γυάλινα βάζα χωρίς να τα γεμίσεις
  • Τα κρατάς σε δροσερό μέρος και στο ψυγείο αν τα ανοίξεις.Το φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος εκτός ψυγείου και μετά το άνοιγμα εντός ψυγείου.