Συνταγή για κέικ με κανέλα και μέλι

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η κανέλα χαρίζει στο κέικ υπέροχο άρωμα και μια πικάντικη πινελιά. Το μέλι όλη του τη γλύκα. Σήμερα θα τα συνδυάσεις για να φτιάξεις το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα. 

Συστατικά

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 220γρ βούτυρο
  • 200γρ μέλι
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Για το γλάσο θα χρειαστείς

  • 1 /2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C
  • Βουτυρώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ανακατεύεις καλά
  • Χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο με τα αυγά ένα-ένα και τα χτυπάς
  • Προσθέτεις τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
  • Ρίχνεις το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Ρίχνεις το μείγμα από το μίξερ στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύεις καλά
  • Το βάζεις στη φόρμα και ψήνεις το κέικ για 1 περίπου ώρα
  • Το αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά πριν το αφαιρέσεις από τη φόρμα
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις το μέλι και το βούτυρο και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά
  • Το αποσύρεις από την εστία και το ρίχνουμε στο κέικ με ένα μεγάλο κουτάλι.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More