Συνταγή για κομπόστα με αχλάδια

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα αχλάδια είναι στην εποχή τους και η κομπόστα το ωραιότερο, φθινοπωρινό γλύκισμα. 

Συστατικά

  • 4 κιλά μέτρια αχλάδια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 6 καρφάκια γαρίφαλο.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις τα αχλάδια και τα βάζεις σε μια λεκανίτσα με νερό και το χυμό από τα λεμόνια
  • Μόλις τελειώσεις το καθάρισμα τα μοιράζεις σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα
  • Προσθέτεις 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού στο κάθε βάζο και 2 γαρίφαλα
  • Γεμίζεις τα βάζα με νερό αφήνοντας περιθώριο 1 εκατοστού
  • Προσθέτεις 2 κ.σ. ζάχαρη και ανάλογη βανίλια σε κάθε βάζο
  • Απλώνεις στον πυθμένα μιας βαθιάς και μεγάλης κατσαρόλας μια πετσέτα
  • Τυλίγεις κάθε βάζο με μια πετσέτα όσο πιο σφιχτά μπορείς και τα τοπθετείς στην κατσαρόλα
  • Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα βάζα και βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν για 1 περίπου ώρα
  • Μην σκεπάσεις την κατσαρόλα ενώ ελέγχεις αν χρειάζεται έξτρα νερό το οποίο πρέπει να καλύπτει τα βάζα
  • Αφαιρείς φορώντας γάντια στα βάζα και τα τοποθετείς πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ανάποδα
  • Περιμένεις να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρείς σε δροσερό μέρος
  • Αν ανοίξεις ένα στη συνέχεις το βάζεις στο ψυγείο.

Photo: iStock

Read More

And More