Συνταγή για μαρμελάδα καρπούζι

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Σήμερα, το μετατρέπουμε στην πιο χορταστική μαρμελάδα, ιδανική για τα θερινά πρωινά.

Συστατικά

  • 1 μικρό καρπούζι, καλά καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 20 γρ. πηκτίνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ξεφλουδίζεις το καρπούζι σου, κρατώντας μόνο τη σάρκα του.
  • Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις σε κυβάκια τη σάρκα του καρπουζιού και δημιουργείς έναν ομοιόμορφο πουρέ.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, αναμειγνύεις τον πουρέ καρπουζιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το μείγμα σου και προσέχοντας να μην μείνει στον πάτο η μαρμελάδα.
  • Προσθέτεις σταδιακά τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το κλωναράκι βανίλια.
  • Προσθέτεις την πηκτίνη και βράζεις για ακόμα 5 λεπτά.
  • Μεταφέρεις την μαρμελάδα σου σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια και από εκεί στο ντουλάπι σου.

Read More

And More