Συνταγή για μαρμελάδα περγαμόντο

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το περγαμόντο είναι φρούτο εποχής και σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή μαρμελάδα. 

Συστατικά

  • 1 κιλό περγαμόντα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό νερό
  • ½ κιλό χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις σχολαστικά τα περγαμόντα με άφθονο νερό και ένα σφουγγάρι μέχρι η επιφάνεια τους να γίνει απόλυτα λεία
  • Τα τρίψεις στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • Κόβεις το πάνω και το κάτω μέρος και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10-12 λεπτά
  • Αδειάζεις την κατσαρόλα και τη γεμίζεις πάλι με καθαρό νερό
  • Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία του βρασίματος 3 φορές
  • Βάζεις τα περγαμόντα στο σουρωτήρι και τα αφήνεις στην άκρη
  • Όταν στεγνώσουν και κρυώσουν αφαιρείς τους σπόρους και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια
  • Ρίχνεις το νερό, τη ζάχαρη, τα περγαμόντα και το χυμό πορτοκαλιού στην κατσαρόλα και τα βράζεις για 15-20 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς
  • Αποσύρεις τη μαρμελάδα από την εστία προσθέτεις το χυμό λεμονιού, κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι και την αφήνεις για 24 ώρες
  • Τη μοιράζεις στα βάζα.

Read More

And More