Συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα πορτοκάλια είναι στην εποχή τους και εκτός από δροσερό χυμό μπορείς να φτιάξεις λαχταριστή μαρμελάδα. 

Συστατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  • Τα βγάζεις και γεμίζεις πάλι την κατσαρόλα με νερό
  • Όταν βράσει ρίχνεις και πάλι τα φρούτα μέσα
  • Επαναλαμβάνεις μία ακόμη φορά.
  • Κόβεις τα πορτοκάλια στη μέση και τα καθαρίζεις από τα κουκούτσια
  • Τα βάζεις στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς
  • Βάζεις στην κατσαρόλα το νερό κα προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλα
  • Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει για μισή περίπου ώρα σε μέτρια μέτρια φωτιά  ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει
  • Λίγο πριν σβήσεις το μάτι προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Μόλις πήξει η μαρμελάδα πορτοκάλι, αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Αφήνεις τη μαρμελάδα πορτοκάλι να κρυώσει και γεμίζεις τα βάζα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164