Συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα πορτοκάλια είναι στην εποχή τους και εκτός από δροσερό χυμό μπορείς να φτιάξεις λαχταριστή μαρμελάδα. 

Συστατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  • Τα βγάζεις και γεμίζεις πάλι την κατσαρόλα με νερό
  • Όταν βράσει ρίχνεις και πάλι τα φρούτα μέσα
  • Επαναλαμβάνεις μία ακόμη φορά.
  • Κόβεις τα πορτοκάλια στη μέση και τα καθαρίζεις από τα κουκούτσια
  • Τα βάζεις στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς
  • Βάζεις στην κατσαρόλα το νερό κα προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλα
  • Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει για μισή περίπου ώρα σε μέτρια μέτρια φωτιά  ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει
  • Λίγο πριν σβήσεις το μάτι προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Μόλις πήξει η μαρμελάδα πορτοκάλι, αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Αφήνεις τη μαρμελάδα πορτοκάλι να κρυώσει και γεμίζεις τα βάζα.

Read More

And More