Το γλυκό που αγαπάς και ξέρεις γίνεται ανοιξιάτικο με την προσθήκη των αγαπημένων φραουλών!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας κρύο νερό
- 450 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα με λίγα λιπαρά
- 1 φλιτζάνι σαντιγί με λίγα λιπαρά
- 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 ζελατίνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, τοποθετείς τη ζελατίνη και το κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ και τα αφήνεις για 5 λεπτά.
- Προσθέτεις τις φράουλες, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύεις για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
- Στραγγίζεις με ένα σύρμα ρίχνοντας το ζουμί σε ένα μπολ και πιέζοντας τις φράουλες μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και να αποκτήσουν την μορφή πουρέ.
- Επιστρέφεις τον πουρέ στην κατσαρόλα, προσθέτεις το γάλα και σιγοβράζεις το μείγμα.
- Βάζεις τη ζελατίνη στην κατσαρόλα και ανακατεύεις αδιάκοπα για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά.
- Προσθέτεις μέσα την κρέμα γάλακτος το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις ήπια.
- Μοιράζεις το μείγμα σε 6 μπολάκια και τοποθετείς λίγες φράουλες από πάνω.
- Τοποθετείς στο ψυγείο για 4 ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ