Συνταγή για red velvet cake

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μείνετε σπίτι με τον αγαπημένο σου επιβάλλεται να φτιάξεις ένα τέλειο red velvet cake. 

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 440 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 140 βαθμούς
  • Ρίχνεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάς καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
  • Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύεις καλά
  • Τα προσθέτεις στο μίξερ
  • Στο ίδιο μπολ βάζεις το γιαούρτι, τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύεις καλά
  • Τα προσθέτεις επίσης στο μίξερ και τα χτυπάς για 4 περίπου λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Στρώνεις χαρτί σε μία φόρμα, ιδανικά σε σχήμα καρδιάς και τη βουτυρώνεις
  • Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις το κέικ για 45 περίπου
  • Το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.

Επικάλυψη τυριού

  • Ρίχνεις το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάς καλά
  • Προσθέτεις το τυρί κρέμα και συνεχίζεις το χτύπημα 4 λεπτά ακόμη
  • Μόλις αφρατέψει το μείγμα το αδειάζεις σε ένα μπολ και το βάζεις στο ψυγείο μέχρι να σφήξει
  • Το απλώνεις πάνω από το κέικ και σερβίρεις.

Read More

And More