Συνταγή για σοκολατένια μάφιν με πορτοκάλι

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η σοκολάτα συναντά το πορτοκάλι σε ένα μάφιν που ο ουρανίσκος σου θα το επιθυμεί κάθε μέρα. 

Συστατικά

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 75 ml ηλιέλαιο
  • 150 ml γάλα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 7 σταγόνες σοκολάτας με εσάνς πορτοκαλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 8 φόρμες για κέικ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι και τη ζάχαρη. Στύβεις το πορτοκάλι και προσθέτεις το χυμό στο μείγμα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς το αβγό και προσθέτεις το γάλα, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα πορτοκαλιού. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”.
  • Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα ανακατεύοντας.
  • Περιχύνεις το μείγμα σου στις φόρμες μάφιν. Πρώτα, ρίχνεις τη μισή ποσότητα και στη συνέχεια μισή σταγόνα σοκολάτας και μετά το υπόλοιπο μάφιν.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Read More

And More