Συνταγή για σπιτικό παγωτό τιραμισού

5 ώρες και 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν υπάρχει ένα παγωτό ικανό να σε “ξυπνήσει” και να ανεβάσει τη διάθεση σου μέσα στο καλοκαίρι, αυτό είναι σίγουρα το τιραμισού. 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 2 φλιτζάνια σαντιγί
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. της σούπας ζεστό νερό
  • 1 κουτ. της σούπας κόκκοι εσπρέσο
  • 1/2 φλιτζάνι μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1/4 του φλιτζανιού κομμάτια σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μπολ αδειάζεις το γάλα εβαπορέ και το αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μικρό μπολ, διαλύεις τους κόκκους καφέ στο ζεστό νερό.
  • Με ένα μίξερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς την κρέμα γάλακτος και τη σαντιγί. Ενοποιείς, μέχρι να σχηματιστούν σβόλοι. Όσο χτυπάς με το μίξερ, προσθέτεις το κρύο γάλα εβαπορέ και ομογενοποιείς. Ρίχνεις το εκχύλισμα βανίλιας και έτοιμο.
  • Στο ίδιο μίξερ προσθέτεις τον καφέ, τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη σοκολάτα. Χτυπάς ελαφρά.
  • Μεταφέρεις το τελικό σου μείγμα σε ένα μπολ και αφήνεις στην κατάψυξη για 5 ώρες.

Read More

And More