Συνταγή για τάρτα με φράουλες

4 ώρες και 25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
50 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
35 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι φράουλες είναι φρούτο της εποχής, λαχταριστές και ζουμερές. Θα φτιάξεις την τέλεια, ανάλαφρη τάρτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.   

Συστατικά

Για την τάρτα θα χρειαστείς:

  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 180 γρ. βούτυρο αγελάδας κομμένο σε μικρά καρέ
  • 4 κ. σ. κρύο νερό

Για την κρέμα πατισερί θα χρειαστείς:

  • 120 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 4 κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ. γλ. βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το βούτυρο και τα χτυπάς καλά
  • Προσθέτεις σιγά σιγά το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη
  • Την αφαιρείς προσεχτικά από το μίξερ, την τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα
  • Βάζεις σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
  • Προσθέτεις 1-2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα της κατσαρόλας και περιμένεις να πάρει μια βράση
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις μέσα το μισό μείγμα από το μπολ ανακατεύοντας διαρκώς
  • Βάζεις και πάλι την κατσαρόλα στην εστία αδειάζεις το άλλο μισό μείγμα από το μπολ και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να πήξει η πατισερί
  • Την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Μόλις κρυώσεις την βάζεις στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ανοίγεις τη ζύμη με τον πλάστη, αλευρώνεις την ταρτιέρα και την απλώνεις καλά καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη
  • Την καλύπτεις με λαδόκολλα και την ψήνεις για 30 περίπου λεπτά
  • Την βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
  • Απλώνεις την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια τοποθετείς τις φράουλες
  • Αν θέλεις μπορείς να απλώσεις και μαρμελάδα φράουλα ώστε να γίνει η τάρτα πιο ζουμερή
  • Η τάρτα είναι έτοιμη.

Read More

And More