Συνταγή για χαλβά με μανταρίνι

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο χαλβάς είναι ένα από τα ωραιότερα, παραδοσιακά γλυκίσματα. Χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και σήμερα θα φτιάξεις την πιο δροσερή εκδοχή του εκείνη με το μανταρίνι. Καλή επιτυχία.

Συστατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις τα μανταρίνια με τη φλούδα αφού προηγουμένως τα έχεις πλύνει πολύ καλά.
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.
  • Αφαιρείς τα κουκούτσια και τα βάζεις στο multi μαζί με τη φλούδα και 2 φλ. νερό.
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι, το σιμιγδάλι και το κουκουνάρι τα σοτάρεις για μισή ώρα ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρυσαφί χρώμα σημαίνει πως είναι έτοιμο.
  • Σε μια νέα κατσαρόλα ρίχνεις τον πολτό μανταρινιού με τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για 4-5.
  • Την αφαιρείς από τη φωτιά και ρίχνεις το μίγμα μαζί με το λεμόνι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύεις συνεχώς και με προσοχή για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ο χαλβάς είναι έτοιμος.
  • Το ρίχνεις στη φόρμα και περιμένεις μέχρι να κρυώσει εντελώς για να τον βγάλεις.
  • Τέλος ρίχνεις μπόλικη κανέλα.

Read More

And More