Συνταγή για ζουμερό κέικ λεμόνι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα ζουμερό κέικ λεμόνι είναι το τέλειο επιδόρπιο για την Τσικνοπέμπτη. 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κ.σ. άσπρο αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/3 φλυτζάνι τριμμένα αμύγδαλα ωμά
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι κανόλα
  • Χυμός από μισό λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού

Για το γλάσσο θα χρειαστείς:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ºC
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχνεις το γάλα σόγιας και το μηλόξιδο, τα ανακατεύεις καλά και αφήνεις το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Στο μπολ με το γάλα και το ξύδι προσθέτεις τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό λεμονιού, και το εκχύλισμα λεμονιού και τα ανακατεύεις καλά
  • Κάνεις ένα βαθούλωμα στα ξηρά συστατικά και ρίχνεις μέσα τα υγρά και τα ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις το κέικ για 35-40 λεπτά.
  • Το αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα υλικά του γλάσου και τα ανακατεύεις καλά
  • Μόλις κρυώσει το κέικ ρίχνεις από πάνω το γλάσο και σερβίρεις.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More