Τάρτα με νεκταρίνι και σταφύλια

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα απολαυστικό γλυκάκι με τα φρούτα της εποχής! Το ετοιμάζουμε με τραγανό crumble βρώμης και το σερβίρουμε σε κάθε περίσταση. Απολαυστική επιλογή για να συνοδεύσεις τον πρωινό σου καφέ.

Συστατικά

  • 1 πακέτο ζύμη για τάρτες
  • ½ κιλό περίπου σταφίδα μαύρη (χωρίς κουκούτσι)
  • 4-5 γερά και ώριμα νεκταρίνια κομμένα σε φετούλες
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Για το crumble: 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε το χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη – καστανή και λευκή – , την κανέλα και το κρον φλάουρ μαζί με τα νεκταρίνια.
  • Άνοιξε το φύλλο για την τάρτα και κόψε με κουπάτ σε ατομικά φορμάκια. Στρώσε στα φορμάκια καλά. Τρύπησε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  • Γέμισε τα ταρτάκια με το μείγμα με τα νεκταρίνια και από πάνω τα σταφύλια.
  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και άφησέ το να κυρώσει λίγο. Πρόσθεσε τη βρώμη, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακάτεψε με ένα πιρούνι, διαλύοντας σε τρίμματα.
  • Πασπάλισε με το crumble που έφτιαξες τα ταρτάκια και βάλε στο φούρνο.
  • Ψήσε για 40′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. Αφού κρυώσουν καλά, ξεφόρμαρε και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη αν θέλεις.

Tip

Δοκίμασε την τάρτα και με αχλάδι, αντί για νεκταρίνι!

Read More

And More