Τραγανές χριστουγεννιάτικες δίπλες

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστές τηγανητές δίπλες με αρωματικό σιρόπι μελιού

Συστατικά

  • 10 αυγά
  • 1 kg αλεύρι γοχ
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 kg νερό
  • 1 kg ζάχαρη
  • 1 kg μέλι
  • 2 κ. σούπας λάδι
  • 250 gr. καρύδια
  • 1 κ. σούπας κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάσε τα αυγά και χτύπησέ τα, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λικέρ, το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Μόλις ενωθούν τα υλικά, άρχισε να προσθέτεις το αλεύρι, κρατώντας λίγο για το πλάσιμο.
  • Ζύμωσε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, κάλυψέ τη με μεμβράνη και άφησέ τη για μία ώρα να φουσκώσει.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί και πλάσε τις δίπλες.
  • Με έναν πλάστη άνοιξε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτάσει το πάχος του φύλλου περίπου στα τρία χιλιοστά.
  • Κόψε το φύλλο με ένα μαχαίρι σε λωρίδες και έπειτα σε ορθογώνια, σφίγγοντας το κέντρο τους ώστε να σχηματιστούν φιογκάκια.
  • Άρχισε να προσθέτεις τις δίπλες στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι προσεκτικά.
  • Γύρισέ τες αμέσως πλευρά και κράτησέ τες με ένα πιρούνι ελαφρώς κάτω από την επιφάνεια του λαδιού.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, αφαίρεσέ τες και άφησέ τες σε μια σχάρα να στραγγίξουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό με τη ζάχαρη να ζεσταθούν και μόλις πάρουν βράση, αφαίρεσε από τη φωτιά, πρόσθεσε το μέλι και το λάδι, ανακάτεψε να διαλυθούν τα υλικά.
  • Πέρασε τις δίπλες από την κατσαρόλα με το σιρόπι και άφησέ τες πάλι στη σχάρα να στραγγίζουν.

Read More

And More